Alli og Xenical har farlige bivirkninger

doktor

Find de rette slankepiller for dig!

Besvar 6 korte spørgsmål og få vores forslag til slankepiller, der passer til dine behov.

Trin 1 af 6

16%

Du risikerer nyresten og bugspytkirtelbetændelse ved at tage Alli

For anden gang på 5 år har amerikanske forskere forsøgt at råbe den amerikanske ”food and drug administation” op. Forskerne er stærkt bekymrede over evidensen for, at slankepillerne Alli og Xenical, der begge indeholder det aktive stof Orlistat, kan give farlige bivirkninger i mennesker. Den amerikanske fødevarestyrrelse ignorerer dog bekymringerne, og lader  tvivlen kommer industrien til gode, herunder producenten GlaxoSmithKline. Alli og Xenical er udviklet og markedsført af medicinalselskabet GlaxoSmithKline.

Alli er den receptfrie version af Xenical. Begge produkter indeholder orlistat, og eneste forskel på disse slankepiller er, at den receptpligtige slankepille Xenical, indeholder en anelse mere orlistat.

”Public Citizen” er en nonprofit forbrugerorganisation. Deres forskere har identificeret 47 tilfælde af kronisk bugspytkirtelbetændelse og 73 tilfælde af nyresten, blandt personer, der har indtaget Alli.

Den aktive ingrediens i Alli og Xenical virker ved at blokere nedbrydningen og optagelsen af fedt i tarmkanalen. Ved korrekt brug kan orlistat forhindre optagelsen af en fjerdedel af al indtaget fedt. Alli og Xenical er de eneste slankepiller, der er godkendt til længerevarende brug, men nu viser gennemgang af forskning altså, at lobbyisterne fra medicinalselskaberne har været lidt forlangt fremme i skoene.

Alli og Xenical har på verdensmarkedet aldrig været populært, og Alli’s omsætning er faldet med 42 % siden lanceringen tilbage i 2007. Xenical er gået fra at blive udskrevet til 2,6 millioner på verdensplan, til foruroligende 110.000 per år i 2010. Det skyldes bl.a. bedre alternativer fra kosttilskudsbranchen og de ubehagelige akutte bivirkninger ved slankepillerne, som olieagtig afføring, og ”våde prutter”. Når man indleder behandling med Alli eller Xenical anbefales det, at tage fri fra arbejde de første dage, eller tage ekstra underbukser med på job, for at undgå pinlige uheld. Effekten af slankepillen  Alli er der dog. 3 % vægttab af den samlede kropsvægt, det første år produktet indtages, men et sådant tab er pinligt lidt, i forhold til hvad andre typer slankepiller kan udrette.

GlaxoSmithKline afviser selv alle anklager om de farlige bivirkninger.