CLA slankepille har både gode og dårlige egenskaber.

doktor

Find de rette slankepiller for dig!

Besvar 6 korte spørgsmål og få vores forslag til slankepiller, der passer til dine behov.

Trin 1 af 6

16%

CLA slankepille viser sig at have hidtil ukendt bivirkning. CLA har ellers dokumenteret effekt, og har hjulpet mange til at tabe et par kg.
Forskere har undersøgt hvordan mus og rotter reagerer på konjugeret linolsyre (CLA), en essentiel aminosyre, der findes i  små mængder primært i oksekød, lam og mælk. Syntetiske former for CLA markedsføres som slankepiller, der bidrager til at mindske mængden af kropsfedt, og nogle producenter af CLA mener også at det mindsker risikoen for diabetes og visse former for kræft.

Mus der fik suppleret der kost med CLA slankepiller tabte sig hurtigt, men ophobede store mængder fedt i deres lever. En typisk kendt bivirkning ved hurtigt fedttab.
Overdreven fedtophobning i leveren er forbundet med insulinresistens, et kendetegn ved type 2 diabetes. CLA

“Mange mennesker tager CLA slankepiller som et supplement i håb om at smide  kropsfedt, og det ser ud til at virke,” Siger en forsker. “Men vi er ikke sikre på, hvad det ellers gør ved kroppen. At studere CLA’s effekt i to forskellige dyrearter kan hjælpe os til bedre at forstå eventuelle ekstra effekter hos mennesker.

“Det lader til, at disse mus og rotter repræsenterer et kontinuum af mulige bivirkninger forårsaget af CLA,” fortsatte hun. “Spørgsmålet er, om mennesker minder mere som mus eller mest om rotter? Vi er nok et sted midt imellem. ”

I et studie fra 2003 påviste man at CLA fik diabetikere til at tabe sig og få højere insulinfølsomhed. Studiet kørte over 8 uger.

Museforsøgene viste derimod at de tabte sig, men fik øget insulinresistens – formentlig som resultat af den øgede mængde af fedt i leveren. I rotteforsøg viste CLA ikke nogen signifikant slankeeffekt.

Forskerne påpegede, at op til 75 procent af folk med fedme og diabetes udvikler en sygdom, der kaldes non-alkoholisk fedtlever sygdom, hvor fedt ophobes i leveren og i sidste ende kan gøre en person insulin resistente.

CLA kan måske have en lignende effekt. Det vil sige at man starter med et ønske om vægttab, taber sig, men ender med fedt i leveren som udløser insulinresistens og heraf type II diabetes. En meget uheldig bivirkning ved en vidt udbredt slankepille.