Kaffe og Koffeinpiller medfører færre fejl på jobbet

doktor

Find de rette slankepiller for dig!

Besvar 6 korte spørgsmål og få vores forslag til slankepiller, der passer til dine behov.

Trin 1 af 6

16%

Koffeinpiller og koffein generelt kan hjælpe dem, der arbejder på skiftehold eller natarbejde  til at lave færre fejl, ifølge en ny undersøgelse. Resultaterne forventes at få betydning for blandt andet sundhedspersonale og for alle brancher afhængige af skifteholdsarbejde eller natarbejde såsom transport.

Mere end 15 % af arbejdstagerne i de industrialiserede lande har skifteholdsarbejde eller natarbejde, som kan forskyde den naturlige døgnrytme. I den såkaldte skifteholdsarbejdslidelse (SWD), sover arbejderne kun i korte perioder, og de kan derfor blive meget søvnige i arbejdstiden. Søvnighed menes at øge risikoen for bivirkninger såsom trafikuheld, arbejdsskader og medicinske fejl.

Forskere gennemgik data fra 13 forskellige studier, hvor de studerede effekten af koffeinpiller og præstation på skifteholdsarbejdere. Tests blev primært lavet i simulerede arbejdsforhold. Koffein blev givet i kaffe, piller og diverse energidriks. Tendensen var klar: Der var en klar sammenhæng mellem antallet af fejl i praktiske og kognitive tests og mængden af indtaget koffein. Tendensen var, at des mere koffein der var indtaget, des færre fejl blev der begået. De neuropsykologiske test fokuserede blandt andet på hukommelse, opmærksomhed, perception, begrebsdannelse og ræsonnement.

Den gennemsnitlige alder ved forsøgsdeltagerne i de fleste forsøg var mellem 20 og 30 år fordi effekten af forstyrrelser i døgnrytmen kan variere med alderen. Derfor er der stadig behov for mere forskning i, hvordan koffein påvirker årvågenheden hos ældre på arbejdsmarkedet. Undersøgelsen konstaterer også, at der er behov for forskning for at udforske virkningerne af koffein og koffeinpiller i forhold til andre parametre for at reducere antallet af fejl foretaget af skifteholdsarbejdere.

Samme koffein som man finder i mange slankepiller bruges også i koffeinpiller. Derfor behøver man ikke være bange for at slankepiller skader ens præstation på jobbet.