Mave pacemaker kan nu hjælpe overvægtige

doktor

Find de rette slankepiller for dig!

Besvar 6 korte spørgsmål og få vores forslag til slankepiller, der passer til dine behov.

Trin 1 af 6

16%

Flere overvægtige har prøvet alt. De har i deres tidlige alder, været på julemærkehjem, siden har de forsøgt sig med samtlige diættyper fra kulørte blade, gået i fitnesscenter, slankepiller,  fulgt vægtvogterne osv osv. Ligemeget hvad er det blevet et nederlag hver gang. De overvægtige kender godt sandheden: Spiser du mindre end du forbrænder så taber du dig! Sådan er det bare, men det kræver en stærk psyke at tabe sig, og man er oppe mod krafter som videnskaben først de seneste år er begyndt at afdække.

Sulten kommer fra signaler i hjernen – eller rettere, der bliver sendt signaler fra mavesækken, til hjernen, hvorvidt den er tom eller fuld. Endvidere er der nogle andre hormoner, der afgør hvor sulten du er. Men nu baner en ny opfindelse vej for, at overvægtige kan tabe sig, uden livstruende operationer som gastric bypass, eller slankepiller, der jo slipper op, før eller siden.

Mave Pacemakeren er et alternativ til slankepiller, diæter og fedmeoperationer. Mave pacemakeren opereres ind og fungerer lidt ligesom den kendte hjertepacemaker, ved at sende en svag strøm til nogle nerver. For mavepacemakerens vedkommende, så er den forbundet med nogen nerver i mavesækken, der så sender et signal til hjernen om at den er mæt.

Det første store forsøg med mennesker er netop afsluttet med meget lovende resultater. 65 personer har indtil videre fået opereret mavepacemakeren ind og tabt i gennemsnit 20 % af deres overvægt, og holdt denne vægt af kroppen.

Mavepacemakeren kan indstilles så strømmen bliver svagere eller kraftigere. Des kraftigere et signal, des større mæthedsfornemmelse. Den kan faktisk indstilles så patienten for både kvalme og kaster op, men det er selvfølgelig ikke intentionen. Overspiser patienten derimod, er der til gengæld stor sandsynlighed for at en normalindstillet mavepacemaker vil få patienten til at kaste op.

I Storbritanien koster det ca 150.000 DKK at få opereret mavepacemakeren ind. Mavepacemakeren er godkendt til salg i hele EU, men i første omgang satser firmaet bag, på markedsføringen i UK. Batteriet i mavepacemakeren holder i ca. 5 år. Mavepacemakeren er ment som en “bro” til at overgå til en normal livsstil med sund og afbalanceret kost, uden slankepiller, koffeinpiller og des lige på langt sigt.