Antallet af recepter på slankepiller til bekæmpelse af fedme blandt børn er stigende!

doktor

Find de rette slankepiller for dig!

Besvar 6 korte spørgsmål og få vores forslag til slankepiller, der passer til dine behov.

Trin 1 af 6

16%

Tusindvis af børn og unge er ved hjælp af slankepiller, der i England kun er godkendt til brug af voksne. Antallet af unge, der modtager recepter til disse slankepiller er 15-doblet siden 1999, men de fleste stoppe med at bruge dem, før de kunne forvente at se nogen fordel, ifølge en ny undersøgelse.

I undersøgelsen, offentliggjort i British Journal of Clinical Farmakologi, fokuseres på recepter i England, hvor slankepillerne ikke er beregnet til brug af unge under 18 år. En undersøgelse på tværs af hele befolkningen viser, at omkring 1.300 unge lige nu, trods forskrifterne får ordineret slankepiller hvert år. Mere end tre fjerdedele af dem, der indgår i undersøgelsen fik recepter på Orlistat, også kendt som Xenical eller Alli. Orlistat er blevet godkendt til børn helt ned til 12 år i USA, men kun for voksne i Storbritannien. De fleste patienter, der fik Orlistat stoppede med det meget hurtigt, i gennemsnit efter blot tre måneder, og det ville derfor have været usandsynligt, at se nogen fordel i brugen af disse slankepiller.

fat-kid

“Det er muligt, at slankepiller bliver ordineret forkert, eller at de har store bivirkninger, der gør de unge afbryder deres anvendelse. På den anden side kan de ikke forvente at slankepiller leverer en hurtig mirakelløsning. Når de erkender dette stopper de med dem ganske hurtigt når vægttabet ikke kommer med det samme.” Siger Russell Viner, en af forfatterne bag undersøgelsen. Brugt som slankepiller  er Orlistat dyrt. Forfatteren bag studiet Ian Wong siger, at børn, der er ordineret Orlistat kan have brug for mere støtte og skal være fuldt opmærksomme på de potentielle bivirkninger, som omfatter løs, fedtet afføring hvis fedtindtag ikke reduceres.

“Du er nødt til at fortælle dem, at ja, det er sundere ikke at optage fedt, men hvis de fortsætter med at spise så meget som de plejede, så vil det være rigtig ubehageligt. Det vigtigste er, at stoffet i sig selv ikke er svaret . Børn bør kun bruger det som del af en omfattende slankekur / livsstilsomlægning,” sagde Wong.

Forskerne anvendte data fra den almindelige Forsknings Database, der dækker omkring 5% af den britiske befolkning. 452 børn og unge blev ordineret slankepiller mellem 1999 og 2006. Over otte år, steg antallet af unge, der modtager recepter 15-gange fra 0,006 per 1.000 til 0,091 per 1.000.

Ifølge forskerne er det højst usandsynligt, at slankepiller gør nogen skade, da velgennemførte kortvarige kliniske forsøg ikke rapporterede om nogen livstruende bivirkninger hos unge mennesker. Men forskerne siger at yderligere forskning i sikkerhed og effekt i brugen af slankepiller hos børn og unge i klinisk praksis er berettiget, navnlig i betragtning af den dramatiske stigning i antallet af udskrevne recepter på slankepiller og den meget sandsynligt stigning af fedme blandt børn, vi vil se i fremtiden.