T3 piller som slankepiller

doktor

Find de rette slankepiller for dig!

Besvar 6 korte spørgsmål og få vores forslag til slankepiller, der passer til dine behov.

Trin 1 af 6

16%

Følgende artikel er en fitness entusiasts holdning til stofskiftehormonet T3 og hvordan det bliver brugt som slankepille. Dette er ikke slankepiller .eu’s holdning til stofskiftehormonet T3. Slankepiller .eu mener at der findes væsentligt mere sikre og bivirkningsfri alternativer af slankepiller til T3 piller.

T3 – Liothyronine natrium – er en syntetisk udgave af T3 hormon. Som du måske allerede ved, er det meste naturlige T3 ikke fremstillet direkte af din skjoldbruskkirtel, men bliver nærmere konverterer fra T4 til T3. T3  er kraftigere end T4, mg for mg.

Naturligt forekommende T3 piller er en regulator af den oxidative metabolisme af energiproducerende substanser (fødevarer eller lagrede stoffer som fedt, muskel, og glykogen) af mitokondrier. Mitokondrierne, som du nok kender fra biologiundervisningen, er normalt benævnt “cellens kraftcentre”, fordi de producerer ATP. Når man indtager T3 piller øger det optagelsen af næringsstoffer i mitokondrierne og også deres oxidation arbejde, ved at øge aktiviteterne i de enzymer der er involveret i den oxidative metaboliske processor. Alt arbejder med andre ord hårdere, og der er brug for mere brændstof for at supplere dette øgede arbejdstempo i kroppens indre. Derfor, som du kan gætte, vil det at supplere med T3 piller øge din krops energibehov. Og hvis du er i en hypokalorisk (når du indtager færre kalorier end du forbrænder) tilstand, vil du begynde at forbrænde fedt, hvilket primært skyldes en stigning i ATP. Denne øgede ATP medfører en stigning i den samlede metaboliske aktivitet. Dette er præcis, hvad vi vil, og det er derfor, vi ville tage thyreoideahormoner gerne T3 piller i første omgang. Mange bodybuildere mener at hvis du ikke bruger en bunke anabolske steroider sammen med din T3 vil din krop begynde at forbrænde muskler for at give energi for at du kan fungere. Det jeg mener med dette er, at kroppen til enhver tid vil generere energi for at opretholde sin funktion. Hvis der ikke bliver indtaget rigeligt med kalorier så vil kroppen begynde at forbrænde sine reserver af fedt, protein og kulhydrat. Dog har dette vist sig ikke at være tilfældet ved moderat indtag af T3 piller.

Således kan vi se, at der er mange fordele ved at bruge T3 piller til at optimere stofskiftet. Det vil også øge din krops proteinsyntese, men personligt har jeg set at det virker mere katabolsk hvis det ikke indtages samtidig med anabolske steroider. Det er ofte det sidste der bruges i en ”før konkurrence” diæt, som har ry for at komme af med de sidste procenter af fedtet “fedtet der ikke vil slippe”. Det kaldes det fedt i bodybuilding, der bare ikke ønsker at forlade kroppen i de sidste uger af slankekuren. Jeg tror, der er en dårlig udnyttelse af T3 piller, og at det skal være den første ting man tilføjer i en slankekur for at tabe fedt, da det vil optimere dit stofskifte, hvilket skal ske ved starten af en diæt, ikke efter at kaloriebegrænsningen har mindsket dit thyroidea output. I så fald erstatter du bare hvad du ikke producerer længere.

T3 bivirkninger

Desværre, i alle de undersøgelser, jeg har set har T3 piller også medført øget vækst hormon produktion. Som vi alle ved, frigiver væksthormon også fedt til blodbanen, og dette er en anden mekanisme hvor T3 piller virker, selvom jeg tror det kun er en lille procentdel af den samlede effekt. Den sædvanlige positive nitrogenbalance der normalt opstår ved brug af væksthormon finder dog ikke sted når man bruger det sammen med T3 piller. Her skal det dog siges at det muligvis også er dosisafhængigt, og derfor ikke nødvendigvis er tilfældet ved lavere doser af væksthormon. Som nævnt tidligere så bruger bodybuildere anabolske steroider når de tager T3 piller for at sikre et minimalt tab af deres muskelmasse under en diæt.

På den positive side så har det vist sig at T3 piller opregulerer beta 2 receptorerne i fedtvæv. Clenbuterol nedregulerer som bekendt disse receptorer, og derfor vil T3 brugt sammen med clenbuterol kunne afværge denne nedregulering. Jeg anbefaler dog stadig at man tager benadryl eller ketotifen hver 3 uger når man tager clenbuterol, også selvom man tager T3 piller

Sådan stopper man med T3

Endelig vil jeg gerne tage fat på spørgsmålet om hvordan man får gang i din naturlige thyroid funktion, når du stopper med at tage T3 piller. De skrækhistorier om folk på permanent thyreoidea medicin er bare ikke sande. Jeg husker for et par år siden, at det rygtedes, at den daværende Ms.Fitness permanent havde slukket sin skjoldbruskkirtel funktion, og nu var fed og på skjoldbruskhormonet Eltroxin permanent. Dette er blot endnu et rædselshistorie ikke baseret på andet end gisninger og rygter, de undersøgelser jeg har kigget på har vist folk genvinder deres thyroid hormon produktion relativt hurtigt (inden for måneder, højst) efter at have været på skjoldbruskkirtel substitutionsterapi. Jeg tænker, at du kan optimere dit stofskifte med T3 piller i 9-10 måneder om året, og bare normalisere dig selv i 2-3 måneder (måske om vinteren, når du for det meste har tøj på. Nogle mennesker i undersøgelserne jeg læser var på T3 slankepiller  i 30 år og genvandt deres naturlige thyroid funktion inden for kort tid. Jeg tror at man med en atletisk karriere kan tage T3 9-10 måneder om året, og så bruge de resterende måneder på at genvinde normal funktion.