TV i børneværelset giver fede børn

doktor

Find de rette slankepiller for dig!

Besvar 6 korte spørgsmål og få vores forslag til slankepiller, der passer til dine behov.

Trin 1 af 6

16%

Børn med tv i børneværelset har større sandsynlighed for at blive overvægtige.

”TV i børneværelset medfører mere tid foran skærmen, stillesiddende adfærd, mindre voksenkontakt og fysisk aktivitet, samt et større indtag af fast food.”

Et forskerhold i Texas har studeret små 600 børn, fra de var mellem 5 til det 9 år. Forskerne samlede løbende informationer om børnene vægt, alder, køn og BMI. 70 % af børnene havde fjernsyn på deres værelse og 32 % af disse børn var allerede overvægtige ved forsøget start.

Børn med TV på værelset brugte i snit 3,5 timer foran skærmen, og de børn der ikke havde TV på værelset brugte kun 2,58 timer foran skærmen dagligt. De børn der ikke havde TV på værelset havde også i højere grad forældre, der opfordrede og opmuntrede børnene til at lave fysisk aktivitet.

Børn med TV på værelset indtog mere sukkerholdige drikke, og spiste mindre grøntsager og frugt, men til gengæld mere FAST FOOD.  Endvidere medførte TV på værelset, at børnene så endnu flere reklamer for usund mad, hvilket beviseligt medfører en større efterspørgsel efter de usunde fødevarer fra børnene.

Børn med TV på værelset har også et mere forstyrret søvnmønster, da de til en hver tid ubemærket kan se TV om aftenen. Man ved fra tidligere studier at en dårlig søvnrytme også øger risikoen for overvægt.

Forskerholdet frygter at tidens trend med at udskifte det gamle TV til nyere HD tv, vil medføre at en masse stue-TV bliver anbragt i børneværelserne. Forældrene bør informeres om risikoen herved, og det er nu, der skal sættes ind, hvis ikke vi vil give næring til endnu en af faktorerne, der gør at fedme og overvægt er på stadig fremmarch.